Bilinçdışı Yayınları A.Ş.

Politikalarımız

Sorumlu bir yayınevi olarak her satın alım sürecinin şeffaf ve adil olmasını sağlamak için politikalarımızı açıkça paylaşmak üzere elimizden geleni yapıyoruz. İş bu politikalar sayfası içeriği sürekli yenilenmekte ve mevzuata uyumlu hale getirilmektedir. Sitemizi kullanmadan önce içeriğine vakıf olmanızı öneriyoruz. Deneyiminizi kolay ve keyifli hale getirmeyi hedeflediğimizden emin olmadığınız bir konu varsa bize ulaşmanızı rica ediyoruz.

İletişim

K.V.K.K. Bilgilendirme

Bilinçdışı Yayınları A.Ş. (bundan sonra “Bilinçdışı” olarak anılacaktır.) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu sıfatıyla, işlediğimiz kişisel verilerinizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu nedenle sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz.

Bu metinde geçen “site” ibaresi Bilinçdışı Yayınları A.Ş. tarafından yönetilmekte olan aşağıdaki web sitelerinin tamamını kapsamaktadır.

www.bilincdisiyayinlari.com

www.bilincdisiyayinlari.com.tr

www.ichingturkiye.com

www.iching.com.tr

www.analitikpsikoloji.com

www.golgeokulu.com

www.buyuksirustadi.com

www.herveabajoli.com

 

Bu metinde geçen “telefon” ibaresi Bilinçdışı Yayınları A.Ş. ye ait 05306653405 ve 05327360994 numaralı telefonları kapsamaktadır.

 

Bu metinde geçen “e-posta” ibaresi Bilinçdışı Yayınları A.Ş. ye ait info@bilincdisiyayinlari.com ve bilincdisiyayinlri@gmail.com epostalarını kapsamaktadır.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI, HUKUKİ SEBEBİ VE TOPLAMA YÖNTEMLERİ:

Web sitesi üzerinden yeni üyelik yapmanız, web sitesi, e-posta adresi veya telefon ile ya da WhatsApp üzerinden satın alma veya siparişlerinize ilişkin işlemler gerçekleştirmeniz  halinde kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir:

  1. Kimlik Bilgileri

  • İşlenen Kişisel Veriler: İsim, soy isim, T.C. kimlik numarası, vergi dairesi.

  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi içerisindeki formlar, sözleşmeler, telefon kayıtları, e-posta ve ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

  1. İletişim Bilgileri

  • İşlenen Kişisel Veriler: E-posta Adresi, Teslimat Adresi, Telefon Numarası

  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi içerisindeki formlar, sözleşmeler, çağrı merkezi kayıtları, e-posta ve ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

  1. İşlem Güvenliği

  • İşlenen Kişisel Veriler: IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Kimlik Doğrulama Bilgileri, İnternet Erişim Kayıt Log Bilgileri, Çerez Kayıtları

  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini; yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi; mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; amaçlarıyla işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: “Kanunlarda açıkça öngörülmesi” ile “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi içerisindeki formlar ve bilgi güvenliği sistemleri ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

  1. Finans Bilgileri

  • İşlenen Kişisel Veriler: Ödeme Bilgileri, Cari Hesap Bilgisi, Banka Hesap / IBAN Numarası Bilgileri, Şifrelenmiş Banka Kartı/ Kredi Kartı Bilgisi

  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: Sözleşmeler, çağrı merkezi kayıtları, e-posta ve ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

  1. Müşteri İşlem Bilgileri

  • İşlenen Kişisel Veriler: Talep/Şikâyet Bilgileri, Fatura Bilgileri, Sipariş Bilgileri, Üyelik Numarası, Müşteri Yorumları, Sipariş Numarası, Kargo Takip Numarası, İrsaliye Bilgileri, Kargo Paket Numarası

  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi, e-posta, sözleşmeler ve çağrı merkezi kayıtları vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

  1. Görsel ve İşitsel Kayıt Bilgileri

  • İşlenen Kişisel Veriler: Çağrı Merkezi Ses Kayıtları, verilen online eğitim kayıtları

  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; firma ürün ve hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi, eğitim satışı ve pazarlanması amaçlarıyla işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: Telefon görüşmeleri, online zoom ve benzeri platformlar üzerinden verilen eğitimlerin kayıt edilmesi vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN KULLANILMASI/AKTARILMASI:

Kişisel verileriniz,

  • Yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amaçlarıyla Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları’na,

  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal veya hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, mal veya hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, eğitim kayıtları yolu ile eğitimin kiralama yoluyla yaygınlaştırılması amaçlarıyla İş Ortakları’na, Tedarikçi Yetkililerine, Çalışanlarına ve müşterilere.

aktarılmaktadır.,

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ:

Veri sahibi olarak Bilinçdışı’na başvurarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kanunu’ un 7. maddesinde yer alan şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini ya da yok edilmesini isteme, yapılan düzeltme, silme ya da yok etme işlemlerinin kişisel verilerin paylaşıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etme,

  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Kişisel verileriniz ile ilgili başvuru ve taleplerinizi dilerseniz internet sitemizde yer alan KVKK Talep Formu aracılığıyla;

  • Islak imzalı ve kimlik fotokopisi ile Tam Hukuk Bürosu Kültür Mahallesi Atatürk Caddesi No: 174/1 K:1 D:2 35220 Konak/İzmir adresine göndererek,

  • Güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle, e-posta  adresimize e-posta göndererek,

  • İlgili Kişi tarafından sitemize kayıt olurken kullanılarak daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden e-posta adresimize e-posta göndererek

Bilinçdışı’na iletebilirsiniz.,

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) uyarınca, başvurunuzda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

Başvuru, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içermeli ve başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtilmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, en kısa sürede ve en geç 30 gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Tebliğ’de belirtilen esaslara göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir. Başvurunuza ilişkin cevabımız başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebin yapıldığı usul vasıtasıyla size iletilecektir.

 

Elektronik Ticari İleti Kuralları ve Bilgilendirme Metni

Bilinçdışı olarak 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat kapsamında tarafınıza ticari elektronik ileti gönderilmesi ve kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılması ile ilgili sizlere bilgi vermek amacıyla işbu Elektronik Ticari İleti Kuralları ve Bilgilendirme Metni hazırlanmıştır.

Bu kapsamda, paylaşmış olduğunuz telefon ve e-posta gibi iletişim bilgileriniz, izin vermeniz halinde pazarlama iletişiminde kullanmak üzere; pazarlama faaliyetleri kapsamında iletişimin yürütülmesi, pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, pazarlama analiz çalışmalarının yapılması; hizmet, tanıtım, duyuru, etkinlik, reklam, promosyon, vb. ticari elektronik iletilerin mobil uygulamalar, sosyal medya hesapları, SMS, e-posta dahil rıza vermiş olduğunuz kanallar üzerinden gönderilmesi amaçlarıyla 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun altıncı maddesi gereğince ticari elektronik ileti onay şartına ve KVKK’nın beşinci maddesinin birinci fıkrası gereğince açık rıza hukuki sebebine dayanılarak işlenecektir.

Açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz, elektronik ticari ileti gönderilmesine ilişkin olarak vermiş olduğunuz onayı geri almanız durumunda açık rızanızı geri çektiğiniz kabul edilecektir.

Sitenin Kullanımı

Üyelik

Site üyeliği gerekli mi?

Hayır değil. Üye olmadan da alışveriş yapabilirsiniz. Ancak düzenlediğimiz kampanyalardan, yeni yayınlanan kitaplardan, imza günü, söyleşi gibi etkinliklerden ya da eğitimlerden zamanında haberdar olabilmeniz için sitemize üye olmanızı öneririz. Üye olarak aynı zamanda bir sonraki alışverişinizi daha hızlı ve kolay verebilirsiniz. Bütün Bilinçdışı Yayınları yönetimindeki sitelere üyelik ücretsizdir. 18 yaşından küçük kişiler sitemize üye olamaz ve alışveriş yapamaz.

Üye Olma

Nasıl üye olabilirim?

Sitenin sol üst alanında bulunan dairesel fotoğraf karesi yanında bulunan “Giriş Yap” yazısı üzerine tıklayıp yönergelere uyarak üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Üye olurken doğru bilgiler vermeniz bizim olduğu kadar sizin için de önemlidir. Gerek siparişleriniz gerekçe üyelik haklarınız bu bilgilere dayalı olacağından doğru bilgileri girdiğinizden emin olun.

Üye Bilgilerini Güncelleme

İsim, Soy isim, adres, telefon, e-posta adresimi nasıl değiştirebilirim?

Siteye giriş yaptıktan sonra sol üst köşede bulunan isminiz/e-postanız üzerine tıklayın. Açılan pencere içinden “Hesabım” sekmesini seçerek isim, soy isim, doğum tarihi, adres ve telefon bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

İlk giriş e-postanızı (üye olurken kullandığınız e-posta) değiştiremezsiniz. Bize ulaşarak e-postanızı ve hesabınızı iptal edebilirsiniz.

Üyelik İptali

Üyeliğimi iptal edebilir miyim?

Üyeliğinizi sonlandırmak için info@bilincdisiyayinlari.com adresine e-posta atabilir ya da 05306653405 numaralı telefondan Whatsapp üzerinden ya da sesli olarak bize ulaşabilirsiniz.

Şifre İşlemleri

Şifremi nasıl güncellerim?

Şifrenizi sitenin içindeyken değiştiremezsiniz. Bu nedenle şifre yenilemek için aşağıdaki yönergeleri takip etmelisiniz.

Siteye giriş yapmış haldeyseniz sitenin sol üst köşesinde bulunan adınızın üzerine tıklayarak açılan pencereden çıkış düğmesine basınız. Çıkış yaptıktan sonra tekrar Giriş Yap yazısına basarak açılan ekrandan E-Posta ile giriş yap sekmesine tıklayınız. Kaçılacak ekrandan “Şifrenizi mi unuttunuz?” bağlantısına tıklayın. Sizden istenen ve şifre yenilemenize yardım edecek olan siteye ilk giriş e-postanızı (üye olurken kullandığınız e-posta) eksiksiz ve doğru olarak girin. Yollanacak şifre yenileme e-postasında yönergelere uyarak yeni şifrenizi belirleyin.

Üye şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

Lütfen bir üstteki “Şifremi nasıl yenilerim?” bölümündeki yönergelere uyarak şifrenizi yeniden belirleyin.

Teslimat Adresleri

Yeni teslimat adresi nereden ekleyebilirim?

Siteye giriş yaptıktan sonra sol üst köşede bulunan isminiz/e-postanız üzerine tıklayın. Açılan pencereden “Adreslerim” sekmesinde yer alan Yeni Adres düğmesine tıklayarak yeni teslimat adresi ekleyebilirsiniz.

Kayıtlı teslimat adresimi nereden güncelleyebilirim/silebilirim?

Lütfen bir üstteki “Yeni teslimat adresi nereden ekleyebilirim?” bölümündeki yönergelere uyarak adreslerinizi yeniden belirleyin.

Satış ve İade Koşulları - Cayma Hakkı

Sitemiz üzerinden satın alacağınız tüm basılı kitapları 14 gün içerisinde, herhangi bir mazeret göstermeksiniz iade edebilirsiniz. Kargo poşetinin açılmış olması bu durumu değiştirmeyecektir. Kitaplar yeni olma ve tekrar satılabilme özelliklerini muhafaza ettikleri sürece iade ve değişim işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecektir.

İade talepleriniz için info@bilincdisiyayinlari.com adresimizden bizimle irtibat kurmanız gerekmektedir. İade edeceğiniz ürünler için ödenmesi gereken kargo ücreti tarafınıza ait olacaktır. Karşı ödemeli paketleri kabul ediyor ancak ödemek zorunda kaldığımız nakliye bedelini size ödeyeceğimiz iade bedelinden düşüyoruz. Bu durumda ödemeyi kredi kartınız ile yaptıysanız kredi kartınıza iade etme imkanımız kalmamaktadır. Bu nedenle bize kargo bedeli düşülmüş bakiyenizi ödeyebilmek için bir IBAN numarası sağlamanız gerekecektir. Kitabınızı gönderirken sadece kargo poşetine koyarak teslim etmeyiniz. Sağlam durumdaysa size gönderilen kutu ile, değilse başka bir koruyucu malzeme içinde geri gönderiniz. Kitabınız zarar görmeden bize ulaştığında para iade işleminiz gerçekleştirilecektir.

TÜKETİCİ HAKLARI – CAYMA – İPTAL İADE KOŞULLARI

GENEL:
1. Bu web sitesi üzerinden elektronik ortamda sipariş verdiğiniz takdirde, size sunulan ön bilgilendirme formunu ve mesafeli satış sözleşmesini kabul etmiş sayılırsınız. (Mesafeli Satış Sözleşmesini okuyunuz.)
2. Alıcılar, satın aldıkları ürünün satış ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG:27.11.2014/29188) hükümleri ile yürürlükteki diğer yasalara tabidir.
3. Satın alınan her bir ürün, 14 günlük yasal süreyi aşmamak kaydı ile  alıcının gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa teslim edilir. Bu süre içinde ürün teslim edilmez ise, alıcılar sözleşmeyi sona erdirebilir.
5. Satın alınan ürün, eksiksiz ve siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgesi, kullanım kılavuzu gibi belgelerle teslim edilmek zorundadır.
6. Satın alınan ürünün satılmasının imkansızlaşması durumunda, satıcı bu durumu öğrendiğinden itibaren 3 gün içinde yazılı olarak alıcıya bu durumu bildirmek zorundadır. 14 gün içinde de toplam bedel alıcıya iade edilmek zorundadır.

SATIN ALINAN ÜRÜN BEDELİ ÖDENMEZ İSE: 
7.Alıcı, satın aldığı ürün bedelini ödemez veya banka kayıtlarında iptal ederse, satıcının ürünü teslim yükümlülüğü sona erer.

KREDİ KARTININ YETKİSİZ KULLANIMI İLE YAPILAN ALIŞVERİŞLER: 
8. Ürün teslim edildikten sonra, alıcının ödeme yaptığı kredi kartının yetkisiz kişiler tarafından haksız olarak kullanıldığı tespit edilirse ve satılan ürün bedeli ilgili banka veya finans kuruluşu tarafından satıcıya ödenmez ise, alıcı, sözleşme konusu ürünü 3 gün içerisinde nakliye gideri alıcıya ait olacak şekilde satıcıya iade etmek zorundadır.

ÖNGÖRÜLEMEYEN SEBEPLERLE ÜRÜN SÜRESİNDE TESLİM EDİLEMEZ İSE: 
9. Satıcının öngöremeyeceği mücbir sebepler oluşursa ve ürün süresinde teslim edilemez ise, durum alıcıya bildirilir. Alıcı, siparişin iptalini, ürünün benzeri ile değiştirilmesini veya engel ortadan kalkana dek teslimatın ertelenmesini talep edebilir. Alıcı siparişi iptal ederse; ödemeyi nakit ile yapmış ise iptalinden itibaren 14 gün içinde kendisine nakden bu ücret ödenir. Alıcı, ödemeyi kredi kartı ile yapmış ise ve iptal ederse, bu iptalden itibaren yine 14 gün içinde ürün bedeli bankaya iade edilir, ancak bankanın alıcının hesabına 2-3 hafta içerisinde aktarması olasıdır.

ALICININ ÜRÜNÜ KONTROL ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ: 
10. Alıcı, sözleşme konusu mal/hizmeti teslim almadan önce muayene edecek; ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı mal/hizmeti kargo şirketinden teslim almayacaktır. Teslim alınan mal/hizmetin hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Alıcı teslimden sonra mal/hizmeti özenle korunmak zorundadır. Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Ürünle fatura da iade edilmelidir.

CAYMA HAKKI:
11. Alıcı satın aldığı ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, satıcıya aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir.

12. SATICININ CAYMA HAKKI BİLDİRİMİ YAPILACAK İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Ünvanı: Bilinçdışı Yayınları A.Ş.

Adresi: Adalet Mah. Anadolu Caddesi 41 D:81 Megapol Tower Bayraklı İzmir

Tel: 0530 6653405

E-Posta: info@bilincdisiyayinlari.com

CAYMA HAKKININ SÜRESİ:
13. Alıcı, satın aldığı eğer bir hizmet ise, bu 14 günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz.
14. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcıya aittir.
15. Cayma hakkının kullanılması için 14 (on dört) günlük süre içinde satıcıya iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen “Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler” hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır.

CAYMA HAKKININ KULLANIMI: 
16. 3. kişiye veya alıcıya teslim edilen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Vergi mükellefi olmayan kişilere yapılan satışlarda faturanın geri gönderilmesi şartı aranmaz. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri iade faturası kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.
17. İade formu, İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

İADE KOŞULLARI:
18. Satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve alıcıya borç altına sokan belgeleri alıcıya iade etmek ve 14 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.
19. Alıcının kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa alıcı kusuru oranında satıcının zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak cayma hakkı süresi içinde malın veya ürünün usulüne uygun kullanılması sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan alıcı sorumlu değildir.
20. Cayma hakkının kullanılması nedeniyle satıcı tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı iptal edilir.

TEMERRÜT HALİ VE HUKUKİ SONUÇLARI
23. ALICI, ödeme işlemlerini kredi kartı ile yaptığı durumda temerrüde düştüğü takdirde, kart sahibi banka ile arasındaki kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyeceğini ve bankaya karşı sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini alıcıdan talep edebilir ve her koşulda alıcının borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, alıcı, borcun gecikmeli ifasından dolayı satıcının uğradığı zarar ve ziyanını ödeyeceğini kabul eder.

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Mesafeli Satış Sözleşmesi (MSS)

MADDE 1- TARAFLAR

  1. SATICI BİLGİLERİ:
    Unvanı: Bilinçdışı Yayınları A.Ş.
    Adresi: Adalet Mah. Anadolu Caddesi 41 D:81 Megapol Tower Bayraklı İzmir

  2. İnternet Sitesi: www.bilincdisiyayinlari.com
    E-posta: info@bilincdisiyayinlari.com
    Tel: 0530 6653405

  3. Mersis Numarası: 0175085259800001

1.2. ALICI
Adı/Soyadı/Ünvanı :
Adresi :
Telefon :
Email :

MADDE 2- KONU

2.1. İşbu sözleşmenin konusu, ALICI’nın SATICI’ya ait www.bilincdisiyayinlari.com internet sitesi üzerinden elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve toplam satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve 27.11.2014 tarihli Mesafeli Sözleşmeler yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.
2.2. İşbu sözleşme, Kullanıcı’nın www.bilincdisiyayinlari.com sitesinde işbu sözleşmeyi okuduğunu ve kabul ettiğini belirten kısmı elektronik olarak işaretlemesi ile kurulur.
2.3. SATICI, İşbu Sözleşme’nin kurulmasını takiben ALICI’ya elektronik posta yolu ile Sözleşme hüküm ve koşullarını iletmiş sayılacaktır. Sözleşme, SATICI tarafından da muhafaza edilecek olup, Kullanıcı tarafından her zaman web sitesinden veya eposta ile talep edilerek ulaşılabilir olacaktır.

MADDE 3: SATIŞA KONU ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

3.1. ÜRÜNLER

Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir. Sözleşme konusu mal ya da hizmetin tüm vergileri satış fiyatına dahildir.

3.2. TESLİMAT ŞEKLİ VE PLANI
Teslimat adresine ürün sevkiyatlarına ürün Bilinçdışı Yayınları A.Ş. tarafından tedarik edildikten sonraki en geç 2 iş günü içinde kargo yolu ile başlanacaktır. Aksi kararlaştırılmadıkça kargo ücreti satış fiyatına dahildir. Web sitesinde ayrıca belirtilmesi durumunda kargo bedeli ALICI tarafından sipariş bedeli ile birlikte ödenecektir. Web sitesinde bazı kampanyalar kapsamında SATICI tarafından kargo bedelinde indirimler veya muafiyetler sağlanması mümkündür.

MADDE 4 GENEL HÜKÜMLER

4.1. ALICI, www.bilincdisiyayinlari.com internet sitesinde satışa arz edilen sözleşme konusu ürünün/ürünlerin temel nitelikleri, toplam satış fiyatı ve bu fiyatların geçerlilik süresi ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu, ön bilgilendirme metnini okuduğuna ve sözleşme konusu ürün/ürünleri satın almaya ilişkin elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. ALICI; bu MSS ile Ön Bilgilendirmeyi elektronik olarak onaylamakla, mesafeli sözleşmenin kurulmasından önce, adres, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikler, ürünlerin vergiler ve kargo bedeli dahil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak SATICI tarafından kendisinin bilgisine sunulduğunu kabul ve beyan eder.
4.2. ALICI, Bilinçdışı Yayınları’ndan edindiği içerik, görüntü ve diğer ürünleri kopyalayamaz, çoğaltamaz, satamaz, değiştiremez, herhangi bir suretle yayınlayamaz, iletemez, dağıtamaz, eser üzerindeki hak sahiplerinin telif haklarını belirten işaret ve markaları kaldıramaz veya gizleyemez, türev veya işleme eserler yaratamaz, uyarlayamaz, çeviremez, içerikler üzerinde ters mühendislik yapamaz veya sair şekilde eser sahibinin ve/veya eserin yayıncısının haklarını ihlal edemez veya bu fiillerin üçüncü bir kişi tarafından yapılmasına yardımcı olamaz. ALICI’nın bu hükme aykırı her türlü davranışı sebebiyle doğabilecek hukuki, idari ve cezai sorumluluk münhasıran ALICI’YA aittir. ALICI’nın bu hükme aykırı herhangi bir davranışı sebebiyle SATICI’nın uğrayacağı tüm zararları için ALICI’ya karşı her türlü tazminat ve sair talep hakları saklıdır. “Büyük Sır Üstadı” ve “I Ching” Bilinçdışı Yayınları A.Ş. nin tescilli markaları olup her hakkı saklıdır.
4.3. Sözleşme konusu ürün/ürünler, yasa ve yönetmeliklerle belirlenen siparişin SATICI’ya ulaşmasını takip eden, yasal 30 (otuz) günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI’nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde yer alan ön bilgiler kapsamında açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. Şu kadar ki, ön sipariş ürününde/ürünlerinde işbu 30 günlük yasal süre ilgili ürüne ait satış sayfasında ilan edilen satış tarihinden itibaren başlayacak olup, işbu satış tarihinde tedarikçi firmadan kaynaklı gecikmeler yaşanabilir. İşbu halde SATICI ALICI’yı öncesinde yazılı olarak bilgilendirecektir. Bu halde de ALICI siparişin iptal edilmesini veya teslimat süresini bekleyerek siparişe konu ürün(lerin) teslim edilmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 14 ( on dört ) gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. İade işlemlerinde kargo ücreti ALICI tarafından ödenecektir. Elektronik içerik satışlarında siparişin SATICI’ya ulaşmasını takip eden 30 günlük yasal süre içinde ürün ALICI tarafından bildirilen e-posta adresine teslim edilir.
4.4. Kargo firmasının ürünü ALICI’ya teslimi aşamasında karşılaşacağı sorunlar nedeniyle siparişi verilen ürünün ALICI’ya teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.
4.5. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi uyarınca satılan ürünlerin ALICI’ya sağlam, eksiksiz ve sipariş sırasında belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile birlikte olarak teslim edilmesi anına kadarki tüm sorumluluk SATICI’ya aittir. Ürünler ALICI’dan başka bir kişi veya kurum tarafından teslim alınacak ise söz konusu kişi veya kurumun ürünleri teslim almamasından SATICI sorumlu değildir. ALICI ürünleri teslim alma anında ürünleri kontrol ederek üründe kargo firmasından kaynaklı bir sorun görmesi halinde ürünü kabul etmemek ve bu duruma ilişkin olarak kargo firması yetkilisine tutanak tutturmakla yükümlüdür.
4.6. Ürünün/ürünlerin teslimatı için Ön Bilgilendirme Formu’nun ve işbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin elektronik ortamda onaylanması ve ürün/ürünlerin bedelinin ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında yapılan ödeme iptal edilir ise, SATICI’nın ürünü teslim etme yükümlülüğü sona erer.
4.7. Ürünün tesliminden sonra ALICI’nın ödeme yükümlülüğünün ALICI’ya ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka tarafından ürün bedelinin SATICI’ya ödenmemesi dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere ALICI’nın kusurundan kaynaklanmayan herhangi bir nedenle SATICI’ya ödenmemesi hali durumunda, ALICI kendisine teslim edilmiş ürünü 3 gün içinde SATICI’ya iade etmek zorundadır. Bu durumda nakliye giderleri ALICI tarafından karşılanacaktır. ALICI, bahsi geçen durumlarda herhangi bir şekilde zarara uğraması halinde SATICI’dan hiçbir talepte bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder.
4.8. SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar ve/veya teknik sebepler vs. nedenler ile kendisinden kaynaklanmayan olağanüstü durumlar sebebiyle sipariş konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI’ya 3 (üç) gün içinde bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişini iptal edebilir veya sözleşme konusu ürünün varsa başka bir ürün ile değiştirilmesini isteyebilir ve/veya teslimat süresinin teslimata engel olan olağanüstü durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesini talep edebilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği ve ALICI tarafından tahsil edilen tutar 14 (on dört) gün içinde kendisine nakten ve defaten ödenir. Söz konusu iade yükümlülüğü ALICI’nın ödemeyi kredi kartı ile yapmış olması halinde ürün bedelinin ALICI’nın iptal talebinden itibaren 7 gün içinde bankaya iade edilmesi sureti ile yapılır. ALICI, SATICI tarafından bankaya 7 gün içerisinde ürün bedeli iadesinin yapılmasını müteakip söz konusu iade bedelinin ALICI’nın banka hesabına geçirilmesinin bankanın sorumluluğunda olduğunu ve SATICI’nın müdahale alanının dışında kaldığını, bankadan kaynaklanan sebeplerle SATICI tarafından iade edilen tutarın kendi hesabına geçirilmesinin 2 ila 3 haftayı bulabileceğinin bilgisi dahilinde olduğunu ve bunu kabul ettiğini beyan eder.
4.9. SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.
4.10. ALICI, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında ikamet etmekte/bulunmakta ve/veya ürünün teslim edileceği adres Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında bulunmakta ise, ikamet ettiği/bulunduğu ve/veya ürünün teslim edileceği ülkenin söz konusu ürünün alımı nedeniyle yasa, yönetmelik ve ilgili yasal düzenlemeleri uyarınca tahakkuk ettireceği gümrük vergisi, harç ve sair her türlü mali yükümlülüğün kendisine ait olacağını, ürünün teslim edilebilmesi için talep olunacak tüm ödemeleri derhal ve aynen yerine getireceğini şimdiden kabul, beyan ve taahhüt eder. Ayrıca ALICI’nın adresi SATICI’nın anlaşmalı olduğu kargo firmasının dağıtım alanının dışında kalmakta ise, ALICI dilerse ürünün teslim edilebilmesi için talep olunacak tüm masraf ve bedelleri ödemeyi veya SATICI’nın anlaşmalı olduğu kargo firmasının ilgili şubesinden satışa konu olan ürün/ürünleri iş bu mesafeli satış sözleşmesinde yer alan alıcı/alıcılar tarafından bizzat teslim alınacağını şimdiden kabul, beyan ve taahhüt eder. İşbu durum hakkında ALICI SATICI’nın anlaşmalı olduğu kargo firması tarafından öncesinde bilgilendirilecek olup, ALICI dilerse sözleşmeden dönebilir.
4.11. ALICI, e-kitap dahil satın aldığı ürün/ürünleri kullanabileceği elektronik ortam, araç, program, yazılım ve ekipmanların kendisi tarafından sağlanacağını ve kendi kusuru olsun veya olmasın oluşabilecek teknik eksiklik ve arızalardan SATICI’nın sorumlu olmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
4.12. ALICI tarafından satın alınan ürün/ürünlerin tamamı, bir kısmı ve/veya üründen elde edilen herhangi bir bilgi, yazılım veya hizmet değiştirilemez, kopyalanamaz, dağıtılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz, türev niteliğinde çalışmalara konu edilemez, aktarılamaz veya satılamaz. ALICI işbu sözleşme ile satın aldığı ürünü yasa dışı amaçlar için ve/veya bu yasaklanan şekillerde kullanmayacağını kabul ve taahhüt eder. Aksi halde doğabilecek tüm hukuki ve cezai sorumluluk ALICI’ya ait olmakla beraber üçüncü kişiler veya yetkili merciler tarafından SATICI’ya karşı ileri sürülebilecek tüm iddia ve taleplere karşı, SATICI’nın söz konusu izinsiz kullanımdan kaynaklanan her türlü tazminat ve sair talep hakkı saklıdır.
4.13. ALICI ve SATICI işbu mesafeli satış sözleşmesinin başında bahsedilen yazışma adreslerinin geçerli tebligat adresi olduğunu ve bu adrese yöneltilecek tüm tebligatların geçerli addolunacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
4.14. SATICI sipariş vermek için kullanılan www.bilincdisiyayinlari.com alan adlı internet sitesinin kullanılması nedeniyle, ücret tarifesi ile ilgili olarak ALICI’ya ilave bir maliyet yüklememektedir.
4.15. SATICI, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’yı bilgilendirmek ve açıkça onayını almak suretiyle eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.
4.16. Tam ehliyetli olmayan kişiler işbu Mesafeli Satış Sözleşmesi ile SATICI’dan ürün satın alamaz.

MADDE 5: CAYMA HAKKI

5.1. ALICI; işbu mesafeli satış sözleşmesinin 6. Maddesinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) iş günü içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. İşbu 14 (on dört) günlük süre, malın teslimine ilişkin sözleşmelerde, tüketicinin malı teslim aldığı günden itibaren, diğer sözleşmelerde ise sözleşmenin akdedildiği günden itibaren işlemeye başlar.
5.2. ALICI cayma hakkını SATICI tarafından www.bilincdisiyayinlari.com internet sitesinde açıklanan prosedüre uymak suretiyle kullanabilir. Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde; tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, ALICI’nın veya ALICI tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün, birden fazla parçadan oluşan mallarda, ALICI’nın veya ALICI tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün, belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde ALICI’nın veya ALICI tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır. ALICI, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
5.3. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar ALICI’ya aittir. Cayma hakkının kullanılması için 14 (on dört) günlük süre içinde SATICI’ya iadeli taahhütlü posta, faks veya e-posta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünü işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanmış olması gerekmektedir. ALICI tarafından cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin SATICI’ya ulaşması halinde SATICI söz konusu talebin kendisine ulaştığını ALICI’ya yazılı olarak bildirecek ve cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren 14 (on dört) gün içinde ürün bedelini ALICI’ya iade edecektir. ALICI cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır. Cayma hakkının kullanılması için ürünün fatura aslının da SATICI’ya iade edilmesi gerekmektedir.
5.4.  Yurt dışına yapılan teslimatlarda cayma hakkının kullanılması halinde ürünün kargo yolu ile iadesinde kargo bedeli ALICI tarafından karşılanacaktır. Cayma hakkının kullanılması için ürünün fatura aslının da SATICI’ya iade edilmesi gerekmektedir. İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
5.5. ALICI’nın kendi kusurundan kaynaklanan bir sebeple cayma hakkına konu edilen malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. ALICI, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
5.6. 29188 sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre aşağıda sayılan sözleşmelerde ALICI’nın cayma hakkını kullanması mümkün değildir:
a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.
ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
5.7. Yukarıda 5.5. maddede belirtilen hususların dışında ALICI yukarıdaki bölümlerde belirtilen süreler ve usul içerisinde cayma hakkını kullanmaz ise bu hakkını kullanma imkanını kaybeder.

MADDE 6 YETKİLİ MAHKEME 

6.1. İşbu sözleşmenin uygulanmasından doğan uyuşmazlıklarda, T.C. Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dâhilinde ALICI’nın mal veya hizmeti satın aldığı ve ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
6.2. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nde yer verilmeyen hususlarda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

MADDE 7: SON HÜKÜMLER

7.1. Sözleşmenin hükümlerinden herhangi birinin geçersizliği, sözleşmenin geçerliliğine halel getirmeyecektir.
7.2. Yedi (7) maddeden oluşan bu Sözleşme, taraflarca imzalandığı anda yürürlüğe girer.

SATICI : Bilinçdışı Yayınları A.Ş.
ALICI :
TARİH :

Bilinçdışı Yayınları A.Ş. tarafından yönetilen ve detayları K.V.K.K. bilgilendirme metninde açıklanmış siteleri kullanmakla iş bu Politikalar sayfasında açıklanmış koşulları gayrıkabili rüçu kabul etmiş sayılırsınız. Bu konuda rızanız olmaması durumunda bize hemen bilgi vermenizi rica ederiz.