top of page

I Ching Değişimler Kitabı GUA 01 QIAN


I Ching Değişimler Kitabı, kehanet seti ve sikkeleri

Heksagram - GUA 01, QIAN (Yaratıcı), I Ching olarak bilinen eski Çin kehanet metninin kalbinde yer alan bir semboldür. Yaratıcı enerjinin nihai kaynağını ve Yang’ın saf özünü temsil eder. QIAN dayanıklılığı, gücü ve berraklığı simgeleyen altı kesintisiz çizgiden oluşur. Başlatmak, harekete geçirmek ve “her şeyin başlangıcı” kavramlarını bünyesinde barındırır.


I Ching bakmanız sırasında QIAN'ın belirmesi, büyük potansiyelin ve yeni başlangıçların olduğu bir zamanı gösterir. Kişinin eylemlerinin güçlü sonuçlar doğurabileceği ve cesur kararların önemli değişikliklere yol açabileceği bir döneme işaret eder. Günlük yaşamda inisiyatifi ele almak, güvenle liderlik etmek ve yeni fırsatlara açık olmak QIAN’ın önerilerini hayata geçirmek için çok önemlidir.


Bununla birlikte, QIAN’ın mükemmel dayanıklılığı ve gücü ifade ederken aynı zamanda denge ihtiyacını da hatırlattığını belirtmeliyim. Yin'in ölçülülüğü olmadan saf Yang enerjisi, kibirli bir zorbalığa yol açabilir. QIAN’ın bilgeliği, başkalarının fikirlerine ve duygularına karşı alçakgönüllü yaklaşarak açıklığı/şeffaflığı korurken onun yaratıcı gücünden yararlanmasında gizlidir.


Sonuç olarak, QIAN’ın bilgeliğini anlayarak önerilerini uygulamak, kişinin hayatını anlamlı bir amaç uğruna yaşamasına ve bunu sağlayacak değişimi başlatma gücüyle doğru yönü bulmasına yardımcı olabilir. QIAN denge ve tevazunun gerekliliğini vurgularken, harekete geçmenin ve güvenle liderlik etmenin önemini öğretir. QIAN’ın sözlerini dinleyen kişi böylelikle anlamlı değişimi başlatma gücüyle hayata yön verebilir.


Hervé M. Abajoli





57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page